NAZORG

Gefeliciteerd met je nieuwe tattoo! Uiteraard hebben we onze uiterste best gedaan om er een mooi resultaat van te maken, maar ons werk zit er feitelijk op; de rest van de verzorging is nu aan jou. Om ervoor te zorgen dat je tattoo zo mooi en goed mogelijk geneest, is het uiterst belangrijk dat je je aan het door ons meegegeven/onderstaand verzorgingsadvies houdt.

Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd absoluut noodzakelijk. Direct na het zetten van de tattoo zal deze worden afgedekt met transparante folie. Je houdt je tattoo vervolgens bedekt voor 2 uurtjes. Was je de tattoo grondig met lauw water en milde, ongeparfumeerde zeep (bij voorkeur “Unicura nr. 2 Balance”) met de blote ‘schone’ hand. Na het wassen dient de zeep te worden afgespoeld met koud water. Nadat je hem grondig hebt gewassen, dep (niet vegen!) je het droog met een schoon stuk keuken papier. Vervolgens doe je een heel dun laagje bepanthen zalf / of bij ons aangeschafte Carl & Johan aftercare cream erop.

Dit herhaal je 2 a 3 x per dag. gebruik absoluut geen andere zalf, vaseline of purol. De tattoo moet er nooit droog uit zien, dus smeer hem op tijd in. (nooit te dik of te veel)

Druppel geen wond-desinfecteermiddelen zoals Sterilon of Betadine op de tattoo. Draag geen pleisters of verband over de tattoo. Het is belangrijk dat de tattoo voldoende zuurstof krijgt, want dit helpt genezingsproces helpt te versnellen. Zorg ervoor dat je geen strakke, wollen, vuile of verstikkende kleding over je tattoo heen draagt. Pas ook op met stof en haren van huisdieren. Tijdens het genezingsproces dient alle contact met zwemwater, chloorzwembaden, bubbelbaden en natuurlijk zwemwater te worden vermeden. Maak ook geen gebruik van sauna’s of stoombaden. Stel de tattoo niet bloot aan de zon of zonnebank, ook niet met een zonnebrandmiddel.

Als je tattoo na een tijdje is genezen is het nog steeds erg belangrijk dat je hem tijdens het zonnen insmeert met een goede zonnebrandcrème van tenminste factor 10. Neem in het geval van extreme roodheid, zwelling, bloeding, kleurverandering of pijn altijd meteen contact op met je huisarts. Als je je gewoon aan ons verzorgingsadvies houdt, zal je tattoo het mooist en het snelst genezen. Ga hierbij af op je eigen gevoel en behandel je tattoo op een hygiënische en voorzichtige wijze.

Mochten er ondanks een juiste verzorging toch lichte plekjes in de tattoo zijn gekomen, dan kun je dit vanaf 4 weken na je afspraak gratis bij ons laten bijwerken (deze garantie vervalt na 8 weken)

Wij kunnen helaas geen aansprakelijkheid aanvaarden voor het optreden van infecties, uitvloeien van inkt, resultaat, schade aan kleding, problemen in de geneesperiode, aangezien tatoeages opgezwollen ofwel  beurs raken, waar men eventueel hinder van zou ondervinden of enig ander letsel na een tatoeage. Uiteraard wordt door ons gezorgd voor zodanige omstandigheden in onze praktijkruimte dat infectiegevaar zo klein mogelijk wordt gehouden.