INFO

GGD Vergunning.

Onze Studio is goedgekeurd volgens de hygiene richtlijnen van de GGD 

www.veiligtatoeerenenpiercen.nl

Voorbereiding:
Wat komt er allemaal kijken bij het zetten van een tattoo? Wanneer je besloten hebt dat je een tattoo wilt, kom je gewoon bij ons langs om alles te bekijken en te bespreken. Misschien heb je zelf al een ontwerp, of wil je dat wij er een voor je tekenen. We bespreken in welke kleur je de tattoo wilt  hebben en welke afmeting hij moet zijn. Ook op welke plaats hij moet komen is belangrijk, het is mogelijk dat je een bepaalde tattoo wilt hebben maar dat hij  gewoon niet op een bepaalde plek past. Wij adviseren de tattoo te zetten op een plek dat het mooi staat naar de vorm van je lichaam.

Afspraak:
We maken dan een afspraak wanneer je kunt komen om je tattoo te laten zetten we en we spreken een prijs af. Wij vragen om een aanbetaling (om te voorkomen dat mensen hun afspraak niet nakomen)

Voor het zetten:
Dan  breekt de grote dag aan. LET OP!! je mag zeker 24 uur voor het tatoeëren geen alcohol, drugs of pijnstillers gebruiken; wel moet je goed van te voren eten en rusten. Voor we beginnen bespreken we nog even de juiste kleur, afmeting en ook  de plaats wordt nog een keer bekeken. Dan wordt de huid schoongemaakt, geschoren  en nog een keer schoongemaakt. Vervolgens maken we een afdruk van de tattoo op  de huid met een soort ‘carbon’. Dan zetten we, waar je bij bent, de tattoo machine in elkaar. Alle onderdelen worden steriel uit de verpakking gehaald. Ook  de inkt wordt in wegwerp cupjes gedaan. Alles is nu klaar om te beginnen.

Het zetten:
We  starten met de buitenlijnen, deze zijn meestal zwart. Daarna zetten we de schaduw erop en als laatste de kleuren.

Hoelang:
Wanneer je een grote tattoo wilt laten zetten dan moet je rekenen dat we niet langer dan 3 tot 3,5 uur aan een
stuk tatoeëren . Is de tattoo dan nog niet af dan moet je eerst een paar weken wachten voordat we verder kunnen. Na een paar weken is de huid weer zover dat er weer op getatoeëerd kan worden. Je kunt meteen een nieuwe afspraak inplannen.

nazorg:
De genezingstijd van een tatoeage bedraagt minimaal een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken. Persoonlijkehygiëne is tijdens de genezingstijd van  de tatoeage absoluut noodzakelijk.
Direct na het tatoeëren is de getatoeëerde plek afgedekt met een folie. Als de tatoeagewond met  een vettige zalf (bepanthen/zuurvrije vaseline) en folie is afgedekt kunt u de folie na enkele uren verwijderen de wond behandelend zoals hieronder is beschreven.

– Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen. Houdt de tatoeage bedekt als ie in contact komt met stof en vuil. Let op dat de wond ook moet luchten, dus niet constant bedekt houden.
– Was de getatoeëerde plek twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep totdat de tatoeagewond geheel genezen is. Na enkele dagen kan de tatoeage gaan jeuken en vervellen, dit is normaal. Dat betekende dat je huid weer aan het helen is. Vooral niet krabben, hierdoor kun je inkt weghalen uit de tatoeage en kunnen lichte plekjes ontstaan
– Dep de tatoeagewond na het wassen met een schone handdoek of een tissue voorzichtig droog. Er kan inkt uit de tatoeage komen, dit is normaal.
– Smeer de tatoeage wanneer het droog aanvoelt, licht in (met schoon gewassen handen) met de zalf die uw tatoeëerder adviseerd (bephanten). Gebruik geen andere zalf en laat de zalf ook niet door iemand anders gebruiken.
– Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterillon of Betadine op de wond. Draag geen pleisters of verband en draag nooit strakke of vuile kleding op de tatoeagewond.
– Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad. Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingstijd op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.
– Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.

Tattoo Lounge Bedankt je voor je bezoek.
Mochten er ondanks een juiste verzorging toch lichte plekjes in de tattoo zijn gekomen, dan kun je dit vanaf 4 weken na je afspraak gratis bij ons laten bijwerken
(deze garantie vervalt na 8 weken)

Wij zetten geen tattoos bij jongeren onder de 16 jaar. 

Wij kunnen helaas geen aansprakelijkheid aanvaarden voor het optreden van infecties, uitvloeien van inkt, resultaat, schade aan kleding, problemen in de geneesperiode, aangezien tatoeages opgezwollen ofwel  beurs raken, waar men eventueel hinder van zou ondervinden of enig ander letsel na een tatoeage. Uiteraard wordt door ons gezorgd voor zodanige omstandigheden in onze praktijkruimte dat infectiegevaar zo klein mogelijk wordt gehouden.