INFO ALGEMEEN

GGD Vergunning.
Onze Studio is goedgekeurd volgens de hygiene richtlijnen van de GGD
www.veiligtatoeerenenpiercen.nl

Voorbereiding:
Wat komt er allemaal kijken bij het zetten van een tattoo? Wanneer je besloten hebt dat je een tattoo wilt, kom je gewoon bij ons langs om alles te bekijken en te bespreken. Misschien heb je zelf al een ontwerp, of wil je dat wij er een voor je tekenen. We bespreken in welke kleur je de tattoo wilt hebben en welke afmeting hij moet zijn. Ook op welke plaats hij moet komen is belangrijk, het is mogelijk dat je een bepaalde tattoo wilt hebben maar dat hij gewoon niet op een bepaalde plek past. Wij adviseren de tattoo te zetten op een plek dat het mooi staat naar de vorm van je lichaam.

Afspraak:
We maken dan een afspraak wanneer je kunt komen om je tattoo te laten zetten we en we spreken een prijs af. Wij vragen om een aanbetaling (om te voorkomen dat mensen hun afspraak niet nakomen)
Wij passen het ontwerp voor je aan of gaan voor je aan de slag met tekenen wanneer de afspraak voor het zetten van het ontwerp is gemaakt. Wij teken niet voor je zonder afspraak.

Voor het zetten:
Dan breekt de grote dag aan. LET OP!! je mag zeker 24 uur voor het tatoeëren geen alcohol, drugs of pijnstillers gebruiken; wel moet je goed van te voren eten en rusten. Voor we beginnen bespreken we nog even de juiste kleur, afmeting en ook de plaats wordt nog een keer bekeken. Dan wordt de huid schoongemaakt, geschoren en nog een keer schoongemaakt. Vervolgens maken we een afdruk van de tattoo op de huid met een soort ‘carbon’. Dan zetten we, waar je bij bent, de tattoo machine in elkaar. Alle onderdelen worden steriel uit de verpakking gehaald. Ook de inkt wordt in wegwerp cupjes gedaan. Alles is nu klaar om te beginnen.

Het zetten:
We starten met de buitenlijnen, deze zijn meestal zwart. Daarna zetten we de schaduw erop en als laatste de kleuren.

Hoelang:
Wanneer je een grote tattoo wilt laten zetten dan moet je rekenen dat we niet langer dan 3 tot 4 uur aan een stuk tatoeëren . Is de tattoo dan nog niet af dan moet je eerst een paar weken wachten voordat we verder kunnen. Na een paar weken is de huid weer zover dat er weer op getatoeëerd kan worden. Je kunt meteen een nieuwe afspraak inplannen.

Wij kunnen helaas geen aansprakelijkheid aanvaarden voor het optreden van infecties, uitvloeien van inkt, resultaat, schade aan kleding, problemen in de geneesperiode, aangezien tatoeages opgezwollen ofwel beurs raken, waar men eventueel hinder van zou ondervinden of enig ander letsel na een tatoeage. Uiteraard wordt door ons gezorgd voor zodanige omstandigheden in onze praktijkruimte dat infectiegevaar zo klein mogelijk wordt gehouden.